headway-5QgIuuBxKwM-unsplash (1)

Vesa Meriläinen – Matkani valmentajaksi

Alkusysäys matkalle, joka on johtanut nykyiseen työhöni valmentajana, tuli elokuussa 2013. Sattumoisin käteeni sattui Kaisa Jaakkolan kirja ja se sai minut kiinnostumaan ravinnon merkityksestä ja vaikutuksesta hyvinvointiin. 

Samoihin aikoihin, olin kuunnellut myös radio-ohjelmaa, jossa ravintoasiantuntija Paula Heinonen vastasi ihmisten kysymyksiin, koskien ravitsemuksellisia asioita ja ravinnon vaikutusta hyvinvointiin ja terveyteen. Ihastuin Paulan juttuihin ja selvitin, miten häntä olisi mahdollista päästä kuuntelemaan lisää.

Terveyden tukipilarit - koulutus

Sattui niin kivasti, että samassa kuussa alkoi Paulan vetämä Terveyden Tukipilarit koulutus. Paula on loistava esiintyjä ja kouluttaja, talvi meni rattoisasti uuden innostavan asian parissa.

Ravintoon ja terveyteen liittyvät asiat alkoivat kiinnostaa minua enenevässä määrin. Kurssiviikonloput tentteineen olivat aika haastavia. Asia oli minulle täysin uutta ja sitä oli paljon. Talvi meni kuitenkin rattoisasti opiskellessa ja sain paljon uusia ystäviä, jotka olivat samasta aiheesta kiinnostuneista. Paulan luennoilla oli aina pari sataa henkilöä. Porukassa oli paljon terveydenhoito- ja hyvinvointialan ammattilaisia. Koska porukassa oli niin hyvä pössis, aloin selvittää vaihtoehtoja opiskella lisää ravinto- ja terveystietoutta.

Valmistun ravintoterapeutiksi

Kuulin Suomen Terveysopisto Salus nimisestä koulutusyrityksestä. Tutustuin sen tarjontaan ja sieltä opiskeltavaa todella löytyikin. Saluksen kurssitarjonta on erittäin laaja ja siellä on asiantuntevia huippukouluttajia. Aloitin opiskeluni siellä syksyllä 2014, edelleen vain harrastusmielessä. Opiskelut Saluksessa kulkivat ”flowssa. Mitä enemmän opin, sitä enemmän opiskeluintoni kasvoi. Opiskelu silloisen ICT- työni ohella muuttui lähes kokopäiväiseksi, kun viikonloput olin kursseilla ja viikolla valmistauduin tentteihin. Ravinto Terapeutin opinnot kestivät noin kolme vuotta.

Harjoitusasiakkaista inspiraatiota valmennuspolulle

Kesällä 2016 suoritin ravintoterapeuttiopintojeni harjoitusasiakastöitä ja tulin havainneeksi, että pelkästään tietoa jakamalla ei tahdo päästä ”maaliin” asiakkaiden kanssa. Sessiot kääntyivät life coachingin tai valmentamisen puolelle varsin nopeasti. Pian keskustelimme hormonitoiminnan, unenlaadun, stressinhallinnan ja liikunnan vaikutuksista toisiinsa ja terveyteen. Mielessäni alkoi hahmottua näkemys kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnin huomioivasta valmentamisesta. 

Kesän aikana mietin, mikä voisi olla sopivaa jatkokoulutusta tilanteessani. Nyt olin jo lipsahtanut rajan sille puolelle, että suunta kohti seuraavaa ammattia oli jo kirkastumassa. NLP eli Neurolingvistinen ohjelmointi menetelmänä herätti silloin kiinnostukseni. Tuttavapiirissäni oli pari ihmistä, jotka olivat perillä asiasta. Juteltuani heidän kanssaan päätin, että seuraavaksi ovat vuorossa NLP- opinnot.

Couchausta eri näkökulmista, NLP Trainer ja oma valmennuskeskus

NLP osoittautuikin monipuoliseksi menetelmäksi tukemaan valmennusprosesseja. Sain maaliskuussa 2020 käyttöoikeuden titteliin NLP Trainer, 140 kurssipäivää ja muutama vuosikin siihen vierähti. Samaan aikaa suoritin muitakin koulutuksia, kuten ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, Systeeminen Business Coach, NLP Coach, Life Coach sekä merkittävän määrän muita työyhteisövalmentamiseen liittyviä koulutuksia.

Pienillä yllättävillä asioilla voi olla suuri vaikutus, kun olosuhteet ovat oikeat. Aina voi löytää jotain uutta ja hienoa. Tällä hetkellä pyöritän pientä valmennuskeskusta ja teen valmennuksia. Kehitän myös yhteistyökuvioita muiden valmentajien kanssa. Elän unelmieni elämää, johon sinnikkyydellä ja itseäni kuunnellen lähdin suunnistamaan. Elämä on yhä uuden oppimista joka päivä ja olen innostunut jokaisesta päivästä ja jokaisesta tapaamastani ihmisestä.

Facebook
LinkedIn